canonfotos

fotos > Canon350D

Herunder ses mmrådet omkring Andromedagalaksen taget med Canon 350D påmonteret mit LXD75 teleskop. Der er brugt 18 optagelser á 30 sekunder. Andromedagalaksen ses lige til højre for den stjerne der er midt i billedet. Nede i venstre hjørne ses den kraftigste stjerne i billedet, hvor der ligesom er lidt tåge omkring, hvilket det også er.

Syvstjernen taget med mit Canon 350D med standart linse på 75 mm brændvidde. Der er brugt 9 optagelse á 30 sekunder til dette billede. De 7 klareste stjerne kan ses med det blotte øje, deraf navnet. Der er her tale om en åben stjerne hob, hvilket er et typisk sted for dannelse af nye stjerner. Vores egen sol har engang været en del af en sådan gruppe da den blev dannet for ca 5 milliarder år siden. Tager man en 7*50 kikkert kan man se mange flere stjerner end der er på dette foto. Man kan også se at der er en blå tåge omkring stjernerne i hoben. Det er resterne af den brint, som hoben blev dannet af, som bliver belyst af de store klare blå stjerner i hoben.

Den venstre del af Cassiopeia der er det W-formede stjerne billede der ligger modsat "Store Bjørn" eller "Karlsvognen" i forhold til Nordstjernen. Dette stjerne billede ligger som en del af mælkevejens bånd og derfor er der mange stjerne på dette billede. DobbeltHoben befinder sig helt ude ved kanten ca 1/3 oppe i billedet. og den åbne Hob M103 ses lidt oppe til venstre i forhold til stjernen midt i billedet. Der er brugt 6 billeder á 30 sek. til dette billede.

Her har vi så Komet Holmes, der kredser et sted imellem Mars og Jupiter. Når den kommer tættest på solen bluser den op og begynder at ligne en komet. Den får dog ikke hale på, som de kometer der kommer indenfor jordens bane typisk gør det. Det ligner næsten en bleg planetskive.