Roys hjemmeside


Gå til indhold

Nebula (ny)

fotos > LXD75Newton6

Nordamerika tågen = NGC7000 der ligger svanens østlige del, ses her svagt. der er kun brugt 15 optagelser med comacorrector og lysforurening gør det svært at få god contrast på dette billede :-(.
Nedenunder er der så brugt Gradient Exterminator og det har hjulpet på det :-)

Pelikan tågen ligger så lige til højre for Nordamerika tågen. Den kan være lidt svær at få øje på selv om der er brugt 63 optagelser fra natten til 19 august 2010 med comacorrector til dette billede. øjet er lige til højre for den klare stjerne ved venstre kant. Fra den klare stjerne i midten og opefter ca 45 imod venstre er så bagkanten af hovedet. Den svage følsomhed for brints alfa-linie på kameraet og lysforurening gør det lidt svært at se. Der skulle bruges et smalbåndsfilter eller 3 til dette billedet.

IC1396 ligger i Cepheus lige nordøst for svanen. det er et område med mange svage stjerner og sorte støvskyer. Ligner lidt et hul i en stor mørk støvsky, hvor man kan se langt væk i forhold til det omvigende støv. Igen svær at få frem. Jeg har lagt mine to forsøg på. Det øverste er det første. Der er brugt 77 optagelse med comacorrector til dette billedet, der kun viser den øverste halv det af denne tåge. Optaget natten til 19 august 2010.

Veil nebula er en kæmpe supernovarest der findes i Svanen ved den nederste vinge. Den er 3 grader stor!! og det er chockfronten som man kan fotografere. Den kan ikke ses med det blotte øje. De lyseste partier kan ses med kikkert.
først kommer den vestlige del NGC6960 (15 optagelser)
og så den øvre østlige del. ( 17 optagelser )
og derefter den nedre østlige del NGC 6995 (32 optagelser)

øverst NGC6992 vestlige Slørtåge med Gradient Exterminator og nederste 3 billeder
ngc6992 Østlige Slørtåge hvor der er brugt Gradien Exterminator til at forbedre billedet. desuden har jeg lavet et samlet billede nederst af de to optagelser

NGC6888 ligger midt i svanen. Den er meget svær at fotografere med Canon 350 :-(. Der er brugt 33 ioptagelser; men der skal mange flere til hvis det skal blive rigtigt godt. er vist i1/2 og 1/1.


Retur til indhold | Retur til hovedmenu